V podporo strpnosti in sožitja vas vljudno vabimo na slavnostno obeležitev MEDNARODNEGA DNEVA STRPNOSTI, ki bo v soboto, 18. novembra 2017, ob 10. uri v prostorih Izobraževalnega centra Eksena v Šentjurju.

Dogodek bo tudi slavnostna obletnica prvega slovenskega prevoda Unescove Deklaracije o načelih strpnosti, ki smo jo v Izobraževalnem centru Eksena prevedli leta 2015 ter obletnica začetka naše vseslovenske turneje strpnosti, na kateri deklaracijo svečano protokolarno podarjamo najvišjim predstavnikom države, lokalnih skupnosti, gospodarstva, nevladnih organizacij, športa, medijev in drugih institucij.

Z dogodkom želimo v našem domačem kraju še posebej prispevati k negovanju kulture medsebojnega spoštovanja, sprejemanja, enakopravnosti in vključenosti. Rdeča nit letošnje obeležitve bodo sodobne oblike skrite nestrpnosti: »Prikrita nestrpnost – ignoriranje in izključevanje«.

Slavnostna obeležitev mednarodnega dneva strpnosti je del našega človekoljubnega nepridobitnega projekta promocije strpnosti Mi smo ZA STRPNOST!, ki ga s častnim pokroviteljstvom podpira Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.
Dogodek bo obogaten tudi s kulturnim programom.

Prijave zbiramo na e-pošto info@eksena.si ali tel. št. 041 777 631.