»Vsaka kapljica ljubezni pomaga premagovati sovraštvo in vojne.«

Eksena

Človekoljuben nepridobiten glasbeno podprt projekt »Let the Love win – Naj zmaga Ljubezen«, ki ga spremlja vseslovenska kampanja za ljubezen in strpnost, je nastal na pobudo glasbenika SoulGrega Artista in smo ga v Izobraževalnem centru Eksena sprožili kot sporočilni odgovor na človeško vojno ter aktualne razmere doma in v svetu z namenom promocije ter spodbujanja ljudi k ljubezni, strpnosti in medsebojnemu spoštovanju.

Glasba je univerzalen jezik, ki seže do srca in lahko s svojo vibracijo ter sporočilom človeka prebudi in navdihne. SoulGreg Artist kot nosilec projekta Let the Love win s svojo glasbo ljudem odpira srca, saj brez odprtih src ne morejo biti za ljubezen, Izobraževalni center Eksena pa ljubezen in strpnost uči, zato je ta projekt odraz našega poslanstva in vizije, za katera si skozi naše delo in življenje vsakodnevno prizadevamo.

Žal smo lahko že nekaj časa priče naraščanju nestrpnosti, sovraštva in nasilja, ki zajemajo tako domače kot mednarodno okolje in družbo, kar v ljudeh poraja razdor, strah in trpljenje. Napetost, strah, tesnoba, brezup in nepredstavljiva grozodejstva so vse bolj del naših življenj, zato smo se s tem projektom odzvali na trenutno družbeno dogajanje ter duh časa in podprli ljubezen, strpnost, razumevanje, sožitje in mir. Vsaka pobuda in korak v to smer predstavljata kapljico ljubezni, ki je ne gre prezreti.

»Tema ne more pregnati teme; samo svetloba jo lahko.
Sovraštvo ne more pregnati sovraštva; samo ljubezen ga lahko.«

(Martin Luther King)