Naročilnica pravljice Vila Eksena
Dinozaver Tiko in veliki zob:

Vaše ime in priimek

Vaš e-naslov

Vaša telefonska številka

Vaš naslov

Prevzem
 Po pošti (poštnino plača naročnik po veljavnem ceniku) Oseben prevzem (Založba Eksena, Cesta Leona Dobrotinška 2, Šentjur)

Število izvodov

- za pravne osebe -

Naziv ustanove (za pravne osebe)

Zavezanec za DDV (prosimo, označite):
 da ne

ID za DDV

Plačilo je po povzetju.

Cena: 29 EUR (z ddv)
+ poštnina (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)

Z nakupom pravljice donirate 10% v dobrodelni sklad Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi.

Pravljica je 1. knjiga v novi zbirki z naslovom VILA EKSENA.

V vsaki pravljici v zbirki bo Vila Eksena pot do ljubezni pokazala drugemu junaku in tako širila svoje sporočilo o ljubezni.

Izšla bo v najlepšem mesecu v letu in vas obdarila s svojim sporočilom o ljubezni
ter še polepšala praznični december.

S prekrasnim knjižnim darilom pa lahko obdarite tudi druge.

datum izida: 1. december 2018.

Pozdravljeni, dragi otroci, starši in vsi bralci!

Moje ime je Vila Eksena in prihajam iz daljne pravljične dežele. Sem vila ljubezni in zaščtnica otrok, ki jih imam neskončno rada. Otroke razveseljujem z glasbo in zabavo, hkrati pa jim predajam sporočilo o pomenu ljubezni, prijateljstva, strpnosti in medsebojnega spoštovanja

O pravljici

Zasnovana je na osnovi ©Teorije Eksena, ki je zapisana v knjigi
Vrednost neuspeha (2005 in 2009) avtorice Ksenije Pečnik.

Poučno-vzgojna pravljica o strpnosti, prijateljstvu, spoštovanju in ljubezni razkriva, od kod izvira nestrpnost do sebe in do drugih, ter poda tudi način, kako odpraviti predsodke, ki nestrpnost spodbujajo.

Človekoljubno sporočilo pravljice o pomenu strpnosti in prijateljstva ima brezčasen pomen, saj govori o tem, da je potrebno, da imamo sebe in druge radi, tudi če nismo popolni, in da smo lahko prijatelji drug z drugim, tudi če smo si različni.

Namenjena je vsem ljudem na svetu, ki si želijo več ljubezni.

Pravljica Dinozaver Tiko in veliki zob je nastala po literarni predlogi tedaj osemletnega Matjaža Bezenška.

Matjažev dinozaver Tiko

O avtorjih

Miran in Ksenija Pečnik ter Ajda Bezenšek Špetič so v plemenitem duhu OZN Deklaracije o otrokovih pravicah, da »človeštvo dolguje otroku najboljše, kar premore«, z veliko skrbnostjo, strokovnostjo in ljubeznijo, na podlagi bogatih dolgoletnih izkušenj pri delu z otroki in na osnovi lastno razvitega znanja (©Teorije Eksena), napisali pravljico Dinozaver Tiko in veliki zob.

 

Miran Pečnik
je generalni direktor Izobraževalnega centra Eksena in eden izmed treh utemeljiteljev in avtorjev Teorije Eksena, v katero se poglablja, jo razvija in nadgrajuje.
V srcu je velik humanist, človekoljub in glasbenik, saj ga glasba spremlja že vse življenje. V mladosti se je aktivno posvečal pisanju poezije in ustvarjanju glasbe. Po osnovni izobrazbi je socialni delavec in je deloval na različnih področjih socialnega dela. Največ časa je delal na področju odvisnosti in z ljudmi z motnjami v duševnem zdravju.
Izkušnje, ki jih je pri tem delu dobil, dosledno vnaša v razvoj osebne vizije Teorije Eksena, ki jo razvija skupaj  s preostalima avtorjema. Sodeluje pri pisanju seminarjev, delavnic, različnih izobraževanj, predavanj in kot edukator deluje tudi na področju individualnih pristopov.
Skupaj z ženo Ksenijo Pečnik predstavljata neizčrpen vir znanja in izkušenj ter navdih za učenje o ljubezni in kvalitetnih medsebojnih odnosih na vseh področjih življenja od otrok do odraslih v zrelem obdobju življenja.

Ksenija Pečnik
je generalna direktorica Izobraževalnega centra Eksena in ena izmed treh utemeljiteljev in avtorjev Teorije Eksena, v katero se poglablja, jo razvija in nadgrajuje.
Svoje življenje je posvetila ljudem, ljubezni in odnosom, zelo pomembno pa je to, da sama dosledno živi to, kar uči, zato njena beseda ne izhaja iz pametovanja v glavi, ampak iz življenjskih situacij, ljubezni, sočutja in modrosti. Svoj uvid v delovanje človeka predaja preko seminarjev, delavnic, predavanj in kot edukator na področju individualnih pristopov.
S projektnim timom v vrtcu je kot ena prvih v Sloveniji začela uvajati zgodnje učenje angleščine za predšolske otroke. Za ta inovativen program je bil projektni tim Vrtca Šentjur leta 2001 nagrajen z državnim Kumerdejevim priznanjem.
Je tudi vodja in izvajalka programa Ko otrok postane naš učitelj, ki je bil kar nekaj let zapored podprt tudi s strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, saj upošteva cilje in načela, ki so zapisana v Kurikulumu za šole in vrtce. Pri svojem delu zasleduje načela OZN Deklaracije o otrokovih pravicah in omogoča njihovo izvajanje v vsakodnevnem življenju.

Ajda Bezenšek Špetič
je strokovna direktorica izobraževalnih programov v Izobraževalnem centru Eksena. Je mama dveh otrok, predavateljica in edukator na področju odnosov z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z ljudmi, posebej z otroki in mladostniki. Je soavtorica Teorije Eksena, v katero se poglablja in jo razvija že 16 let.
Po izobrazbi je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, svoje življenje pa je posvetila odnosom. Še posebno skrb in veselje pa ima do otrok in mladostnikov ter je velika zagovornica otrokovih pravic, pri čemer poleg njihovih pravic dosledno izpostavlja tudi enakovreden pomen otrokovih odgovornosti in dolžnosti.
Pri delu z otroki in mladostniki ima več kot deset let bogatih izkušenj, njena želja pa je, da bi lahko otroci in mladi živeli polno življenje, v katerem bi imeli sprejemanje in razumevanje tako s strani sebe kot s strani odraslih, hkrati pa bi lahko razvijali svojo ustvarjalnost in lastno osebnost.
Je tudi velika zagovornica resnice in iskrenosti, saj verjame, da brez izpostavljanja dejstev, ki so lahko včasih tudi neprijetna, ne more biti napredka in strpnosti.
Pravljica Dinozaver Tiko in veliki zob je zasnovana na ©Teoriji Eksena. Uradni in edini predstavnik ©Teorije Eksena je Izobraževalni center Eksena.

O ilustratorki

Svoj prispevek k nastajanju tega veličastnega projekta doživljam kot izredno čast in privilegij.
V tretjem življenjskem obdobju se življenjske poti običajno zaključujejo in ne ponujajo novih priložnosti. Nastajanje ilustracij te knjige pa je zame največje darilo, kajti ob spoznanju in zavedanju sebe, svojih občutkov, odkrivanju darov in poslanstva resnično živim.
Nikoli nisem bila ilustratorka, v sebi sem sicer vedno imela veselje do risanja, a je bilo to le ljubiteljske narave. Šele pri mojih 65 letih so mi na Ekseni ponudili priložnost, da se preizkusim kot ilustratorka pravljice za otroke. Ko sem izziv sprejela, sem začela spoznavati, kako zahtevno delo je to, koliko znanja z različnih področij je potrebnega za eno ilustracijo, kako dar sam po sebi še zdaleč ni dovolj, da se je treba vanj poglabljati in ga razvijati.
Skozi neuspeh, ki sem ga ob ustvarjanju ilustracij doživljala, sem tudi sama dobila priložnost za več ljubezni do sebe, za sprejemanje svoje nepopolnosti in stopila na pot ljubezni – tako kot dinozaver Tiko.
Za vse to gre zahvala Izobraževalnemu centru Eksena in njihovi teoriji, ki je vodilo v vsakem dnevu mojega življenja, za kar izražam globoko hvaležnost.

Branka Jurenec
ilustratorka

Na kratko o vsebini

Skozi poučno-vzgojno pravljico o strpnosti, prijateljstvu, spoštovanju in ljubezni lahko majhni in veliki bralci spoznate, kaj je strpnost in kaj nestrpnost. Pravljica razkriva, od kod izvira nestrpnost do sebe in do drugih, ter poda tudi način, kako odpraviti predsodke, ki nestrpnost spodbujajo. S svojim sporočilom o ljubezni vam je lahko v pomoč do bolj ljubečih in strpnejših odnosov.

Neko popoldne se bratec in sestrica med igro močno spreta. V prepir poseže mamica, ki jima pove, da sta NESTRPNA drug do drugega. Te besede ne poznata, si pa zelo želita rešiti težavo, zato sprejmeta mamičin predlog, da skupaj preberejo posebno pravljico. Ta jih popelje v pisani čarobni svet mladička dinozavra Tika in njegovih živalskih vrstnikov zajčka, petelina in veveričke.

Tiku je zrastel ogromen zob, zaradi katerega je vsem v posmeh in prav nihče se ne želi družiti z njim. Zelo je osamljen in v srčku žalosten, velik zob pa tudi sam sovraži. Neko popoldne v gozdu sreča veveričko, ki ga ogovori in z razumevanjem prisluhne njegovi zgodbi. Razkrije mu, da je na svetu Vila Eksena, ki pozna pot do ljubezni, a obišče ga lahko, le če si v srčku zares želi, da zmaga ljubezen.

Napoči dan, ko ljubezniva Vila Eksena obišče tudi Tika. Pokaže mu pot do ljubezni, to je do sprejetja velikega zoba, in pojasni, kakšna je njegova naloga. Tiko stopi na pot ljubezni in na koncu se zgodi nekaj nenavadnega …
Kar se nauči, preda tudi zajčku in petelinu, in na koncu zmaga ljubezen, saj postanejo najboljši prijatelji. Ljubezen pa zmaga tudi med bratcem in sestrico, ki v pravljici prepoznata svojo težavo (nestrpnost) in jo rešita.

NAJ ZMAGA LJUBEZEN tudi pri vas!

Zagotovite si svoj izvod še danes

Zagotovi si svoj izvod