V Državnem zboru Republike Slovenije je danes potekala svečana otvoritev razstave Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki je del našega istoimenskega nepridobitnega projekta za vrtce, osnovne in srednje šole.
Razstavo je s pozdravnim nagovorom svečano otvoril predsednik Državnega zbora RS, dr. Milan Brglez, ki je tudi častni pokrovitelj projekta.
Visoke goste je nagovorila tudi direktorica Urada za razvoj in kakovost izobraževanja dr. Stanka Lunder Verlič.
Dogodek sta vodila ga. Ajda Bezenšek (strokovna direktorica Izobraževalnega centra Eksena) in dr. Nejc Jelen (vodja projekta Mi smo ZA strpnost).

Dr. Milan Brglez je na dogodku tudi svečano podelil častno plaketo za ambasadorja strpnosti akademskemu glasbeniku SoulGregu Artistu ter plakete zagovornicam strpnosti za vrtce, osnovne in srednje šole, ge. Alijani Kroflič, ge. Simoni Skornšek ter ge. Tanji Tratenšek.

V podporo strpnosti je otroški pevski zborček Eksena zapel pesem Dinozaver Tiko iz istoimenske lutkovne predstave, svečan dogodek pa je sklenil SoulGreg Artist, ki je premierno nastopil s skladbo Za vedno v mojem srcu ti.

Z vami delimo nekaj fotoutrinkov: