Predstavljamo vam del zgodbe mame in hčere in rezultate, ki sta jih dosegla z obiskovanjem Edukativne delavnice odnosa otrok-starš-otrok.

Staršem vračamo otroke in otrokom starše

Kakovostno in strokovno vodeno izobraževanje, ki izhaja iz Teorije Eksena ter življenjske prakse in ga je v preteklosti podprlo Ministrstvo Republike Slovenije za delo, družino in socialne zadeve. Namenjeno je staršem, ki se zavedajo, da je starševstvo poslanstvo, ter vsem, ki v sebi prepoznajo pomen odnosa s svojimi starši, ker smo vsi otroci naših staršev.

Odnos z našimi starši je temeljni in osnovni odnos v našem življenju, ki vpliva na vse ostale odnose, ki jih tvorimo.

Namen izobraževanja

Izboljšanje medsebojnih odnosov med otroki in starši (otroka do starša in starša do otroka). Zavedanje vrednosti tako starša kot otroka. Spoznati, kakšen vpliv ima starš na osebnostni, čustveni in intelektualni razvoj otroka. Spoznati, kako deluje človek iz vrednotenja in kako iz ljubezni. Spoznati drugačen svet, poln razumevanja in topline, kjer lahko otrok postane naš učitelj. Spoznati, kako pomagati otrokom v težavah. Spoznati, kako pomagati vzgojno zahtevnejšim otrokom. Spoznati postopek pristopa k reševanju zahtevnejših situacij.

Oblike in trajanje izobraževanja

  • Skupinski pristop: je namenjen skupini posameznikov.

  • Termini srečanj: celoletno izobraževanje s pričetkom v mesecu septembru in koncem v mesecu juniju.

Informacije o cenah programa dobite na sedežu Izobraževalnega centra Eksena.